IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България може да отнеме разрешението за полети на руската авиокомпания S7

Това може да е ответна мярка за това, че Росавиация не дава разрешение на България Ер за полети до Новосибирск

17:50 | 11.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
България може да отнеме разрешението за полети на руската авиокомпания S7

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България може да отнеме разрешението за полети от Новосибирск до Варна и Бургас на руската авиокомпания S7 Airlines („Сибир"), съобщава РИА Новости.

Това може да стане, ако Росавиация не даде разрешение на България Ер за полети от Бургас и Варна до Новосибирск. Тази информация се съдържа в писмо от българското министерство до оглавяващия Росавиация Александър Нерадко, уточнява руската медия.

Вчера стана ясно, че Росавиация не е съгласувала изпълнението на редовни полети между Новосибирск и българските черноморски градове с авиокомпания България Ер. При това българската страна два пъти е уведомявала руската за плановете да открие редовни авиолинии по посочените маршрути в рамките на междудържавно споразумение. Полетите трябваше да започнат да се изпълняват от 10 юни.

От руското Министерство на транспорта твърдят, че споразумението за въздушните превози между двете страни не предвижда полети на български авиопревозвач до Новосибирск. В такива случаи смяната на маршрута би трябвало да се съгласува чрез преговори между авиационните власти на двете страни, но според руската страна такива преговори през тази година не са водени.

Проблемът стана публично известен преди два дни, когато се разбра, че авиационните власти на Русия до момента не са дали поисканото разрешение на авиокомпания България Ер за извършване на редовни полети по маршрута Варна-Новосибирск-Варна и Бургас-Новосибирск-Бургас въпреки извършването на всичко необходимо от българска страна. Още тогава от руския туристически бранш изразиха безпокойство, че българските власти са в правото си да вземат ответни мерки срещу руски авиокомпании, летящи по същия маршрут, и така летният отдих на хиляди руски туристи в България да бъде провален.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ironhorse
преди 13 години
Какво чакат нашите, яко *** отзад и това е ...Стига са ни се разхождали по главите пияните диваци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още